داستان ماشين هاي مجازی

تازه كار: راستی این ماشين مجازي ديگه چيه جدیدن همه جا اسمش هست؟

كهنه كار: ماشين مجازي يا Virtual Machine به نرم افزارهايي گفته مي شود كه به صورت مجازي يك كامپيوتر را شبيه سازي مي كنند و شما مي توانيد بر بر روي آن ماشين مجازي ويندوز و برنامه هاي مختلفي نصب كنيد.

تازه كار: خود اين برنامه كجا نصب ميشه؟

كهنه كار:‌ ماشين مجازي روي ويندوز نصب مي‌شود. طريقه نصب آن نيز بسيار ساده بوده و مثل برنامه هاي معمولي مي‌توان آن را نصب نمود.

تازه كار: به چه در مي‌خوره؟

كهنه كار: ماشين مجازي در زمينه هاي مختلفي استفاده مي‌شود. فرض كنيد شما مي خواهيد دو تا ويندوز (XP و Seven) بر روي كامپيوتر خود نصب نماييد. براي اين كار يك ويندوز را بر روي درايو C: و ويندوز ديگر را بر روي درايو D: نصب مي‌كنيد. هر دفعه که کامپیوتر را روشن می کنید صفحه ای ظاهر می شود که دو عدد ویندوز نصب شده را نمایش می دهد و شما فقط یکی از دو ویندوز را می توانید انتخاب نمایید. پس در هر لحظه فقط با یکی از ویندوزها می توانید کار کنید. اما در صورتی که ماشین مجازی را بر روی کامپیوترتان نصب کنید می توانید به هر تعداد که میخواهید بر روی ماشین مجازی ویندوز نصب کرده و همزمان با همه ویندوزها کار کنید.

تازه کار: یعنی میشه چند تا ویندوز روی ماشین مجازی نصب کنم؟

کهنه کار: بله… شما میتوانید هر چند تا ویندوز که لازم دارید بر روی ماشین مجازی نصب کنید. در این حالت فقط یک ویندوز واقعی بر روی کامپیوتر شما نصب می شود و فقط یکی از درایوهای فیزیکی شما توسط ویندوز اشغال می شود و الباقی ویندوز ها بر روی ماشین مجازی نصب می شوند.

تازه کار: ویندوزی که روی ماشین مجازی نصب می شه همه قابلیتهای ویندوز واقعی رو داره؟

کهنه کار: دقیقا… ویندوز نصب شده بر روی ماشین مجازی هیچ تفاوتی با ویندوز واقعی ندارد و میتوان با آن مشابه ویندوز واقعی برخورد کرد. اصولا در شبکه ها که نیاز است چندین سیستم عامل بر روی سرور وجود داشته باشد یک سیستم عامل (ویندوز سرور) واقعی بر روی سرور نصب می شود و الباقی سیستم عامل بر روی ماشین مجازی نصب می شوند.

تازه کار: دیگه چه استفاده هایی داره؟

کهنه کار: ماشین مجازی استفاده های زیادی دارد و امروزه به یک نرم افزار حرفه ای تبدیل شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید دوره های آموزشی این نرم افزار را بگذرانید.

VMware Workstation نام نرم افزاری مشهور در زمینه ساخت هارد دیسک های مجازی و سیستم عامل های مجازی می باشد. به کمک این برنامه و محیط موجود در آن کاربر قادر به نصل هر نوع سیستم عاملی در آن می باشد. همچنین شما قادر خواهید بود تا با این نرم افزار علاوه بر استفاده همزمان از چند سیستم عامل از ویژگی مدیریت وظایف موجود در برنامه نیز برای سوئیچ نمودن مابین سیستم عامل های موجود در محیط مجازی استفاده نمود. استفاده از چنین محیط های مجازی دارای استفاده های مفید و فراوانی می باشد، به عنوان مثال کاربری قصد دارد تا نرم افزاری را که به آن از نظر آلوده بودن به ویروس مشکوک است را استفاده نماید. چنین محیط مجازی برای این کار بسیار مناسب اند زیرا هیچ ارتبطی میان هارد اصلی سیستم و محیط مجازی نیست.

از ویژگی های این نرم افزار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– قابلیت اجرای سیستم عامل های 64-bit

– قابلیت کنترل کلیه های پروسه های در حال اجرا

– قابلیت باز کردن وتبدیل فایل های برنامه های مشابه و اجرا نمودن آن ها . به عنوان مثال شما می تواید فایل اصلی نرم افزار virtual PC را که ویندوز را در آن نصب کرده اید در این برنامه وارد نموده و از آن استفاده کنید.

– قابلیت نمایش سیستم عامل قبل از اجرای آن

– پشتیبانی از سیستم عامل های Microsoft, Red Hat, SUSE, Ubuntu, Sun Solaris x86, FreeBSD و ….

و بسیاری دیگر از امکانات

VM یا Virtual Machine چیست؟
نرم افزاری ست که یک ماشین حقیقی (فیزیکی) را به صورت مجازی پیاده سازی می کند.
نخستین بار به وسیله Popek & Goldberg ارائه شد.

VM ها به دو دسته تقسیم می شوند:

  1. ماشین مجازی سازی سیستم (System Virtual Machine)
  2. ماشین مجازی سازی پروسه (Process Virtual Machine)

آشنایی با System Virtual Machine – SVM
در این حالت یک پلتفرم ایجاد می شود که می تواند کلیه زیرساخت های لازم برای اجرا شدن Operating System – OS را فراهم کند.

آشنایی با Process Virtual Machine – PVM
به منظور اجرای یک برنامه طراحی شده است و تنها از یک پروسه پشتیبانی می کند. و منابح و دسترسی پروسه را محدود به خودش (VM) می کند و پروسه نمی تواند از دنیای مجازی ایجاد شده خارج شود.
برای مثال: برنامه های نوشته شده با Java از طریق Java Runtime Environment – JRE اجرا می شوند و JRE نقش یک VM را بازی می کند (JRE معادل تکنولوژی .NET مایکروسافت).

Hypervisor چیست؟
Hypervisor یا Virtual Machine Monitor به لایه نرم افزاری گفته می شود که محیط مجازی را محیا میکند.

Hypervisor بر دو نوع است:

  1. Native VM
  2. Hosted VM

Native VM:
به VM ای گفته می شود که در تعامل مستقیم با سخت افزار است به این صورت که اول یک Native VM نصب می شود سپس OS ازطریق Native VM نصب میگردد و منابع OS از طریق Native VM اختصاص داده می شود.
از نرم افزارهای Native VM میتوان به موارد فوق اشاره کرد:

  • Microsoft Hyper-VServer
  • VMware ESX andESXi

Hosted VM
به VM ای گفته می شود که در تعامل مستقیم با سیستم عامل است به این صورت که اول یک OS نصب می شود سپس یک Hosted VM نصب میگردد و OS ها درون Hosted VM قرار می گیرند.
از نرم افزارهای Native VM میتوان به موارد فوق اشاره کرد:

  • Microsoft VirtualPC
  • MicrosoftHyper-V
  • VMwareWorkstation
  • Sun MicrosystemsVirtual Box

مزیت های اصلی استفاده از VM ها :

  1. چندین OS میتوانند در کنار هم و به صورت کاملا ایزوله روی یک سرور (فیزیکی) نصب شوند.
  2. نگهداری راحت تر است.
  3. دسترسی بالا (High Availability)
  4. بازیابی راحت تر است.

مزیت اصلی استفاده از OS ها :

OS ها دسترسی مستقیم به سخت افزار را دارند در مقابل دسترسی غیر مستقیم VM ها به سخت افزار. که در مورد Hosted VM ها صادق است ولی در مقایسه با Native VM ها یک مزیت محسوب نمی شود.

راهنمای شماره 1 آموزش vm

راهنمای شماره 2 آموزش vm

لینک دانلود این برنامه…. به زودی

آموزش تصویری کار با ماشین مجازی VM

توضیحی که بتواند به ما در رفع لینک خراب کمک بکند. مثلا چه کیفیتی و چه قسمتی از این سریال مشکل خرابی دارد.





تلگرام ته موویز