عوامل موثر بر انتخاب رشته در کنکور :

هر کس در زندگی بار ها دست به خطا می زند چرا که انتخاب یکی از مهمترین فعالیت های انسان است .انسان با انتخاب های خود مسیر زندگی اش را تعین می کند . انسان آزاد آفریده شده است و به وی این اختیار داده شده است که در بسیاری از موارد انچه را که مناسب می داند برگذیند . با انتخاب درست می توان از منابع ، جانی ،مالی ، انسانی به شیو ه های مناسب بهره برداری کرد . و در اتلاف این منابع جلوگیری کرد .

برخی می پندارند برای انکه میتوان به پیشرفت و توسعه کشور کمک کرد باید تسهیلات دانشگاهی داشت بهتر است بگوییم افرادی که در دانشگاه تحصیل کرده اند تا اندازه ای به رشد و توسعه جامعه کمک می کند .

در دوره ی متوسط یک بار دانش آموزان انتخاب رشته تحصیلی را تجربه می کنند در واقع این انتخاب یکی از سرنوشت ساز ترین انتخاب دانش اموزان است و با این کار مقداری از فراینده خود را مشخص می کنند .

از عوامل موثر بر انتخاب رشته ی دانشگاهی :

1) علاقه :

یکی از مهمترین مسایلی که در هنگام انتخاب رشته باید مورد توجه قرار بگیرد ، علاقه ی فرد است. هر کاری سبب می شود شخص با استرس بیشتری فعالیت کند بسیاری از دانشجویان به خاطر آنکه به رشته های تحصیلی خود علاقه نداشته اند ترک تحصیل کرده اند و تعدادی نتوانسته اند در رشته ی مورد علاقه ی خود موفق باشد .

2) شناخت :

در کنار داشتن علاقه شناخت روی ان رشته مورد نظر بسار مهم است و باید از رشته های دانشگاهی کاملا اگاهی داشته باشد علاقه بدون شناخت نمی تواند واقعی باشد ممکن است داوطلبان بدون شناخت رشته ای را انتخاب کند و سپس از ورود به دانشگاه بسیار پشیمان خواهد شد . داوطلب باید از دفترچه ی راهنما یی انتخاب رشته یا پرس جو از اقوام و اشنایان و یا دانشجویانی که فارغ التحصیل شده کمک بگیرند .

3) توانایی علمی :

مسئله توان علمی متفاوت از انگیز ه و علاقه است توان علمی گر چه به استعداد تحصیلی ربط میابد ولی سخت کوشی و پیگیری مداوم در فراگیر ی نقش اصلی را در بالا بردن بنیه علمی لازم بر خوردار باشد سوابق تحصیلی و نتیجه کنکور مناسبترین مالک های در دسترس برای ارز یابی این توانایی هستند .

4) توانایی اقتصادی خانواده ها :

گاهی اوقات لازم است کسی در دانشگاه قبول شده برای تحصیل به شهری مسارفت کند که از محل اسکانش دور است و رفتن در انجا هزینه هایی در بر دارد . رشته های شبانه و دانشگاه غیر انتفایی نیاز مند وضعیت اقتصادی مناسب خانواده هاست .

5) امکانات مراکز آموزشی :

تعداد زیادی از مراکز اموزشی امکانات مناسبی در اختیار دانشجویان خود قرار می دهند برای مثال دانشجویان خوابگاه میدهند و در بعضی از موارد کمک هزینه ی تحصیلی یا بن کتاب در اختیار انان قرار می دهند و در بعضی از مراکز چنین امکاناتی وجود ندارد .

6) آینده شغلی :

بسیاری از داوطلبان برای کسب شغل شد پا به عرصه ی دانشگاه می گذراند همه ی رشته های تحصیلی از وضعیت شغلی یکسان برخوردار نیستند و بعضی از رشته ها هستند که شغل در جامه ندارد و نیاز به نیرو ندارد .

7) هدف داوطلب :

میتوان هدف های مختلغی داشته باشند و برخی با هدف تعویق انداختن سربازی به دانشگاه می ایند ولی برخی از آنها برای کسب دانش و علم بهتر به دانشگاه می روند که در توسعه و پیشرفت کشورمان سهم باشند .

8) سهمیه پذیرش :

داوطلب آنقدر باید آگاه باشد که در دانشگاه با توجه به رشته های تحصیلی خود چقدر ظرفیت دارد و نباید بدون آگاهی انتخاب بدی کنید که رشته ی مورد علاقه خود قبول نشود و نشانی قبولی داوطلبی که رشته های تحصیلی دانشگاه های شهر یا اسکان خود را انتخاب می کند تیتراژ از داوطلبی است که در شرایط تقریبا مشابه دست به انتخاب رشته ها و دانشگاه های مربوط به شهر ها یا استان های دیگر می زند .

9) آزادی عمل :

پیش نیاز هر انتخاب داشتن ازادی عمل است باید به داوطلبان اجازه داده شود تادر رشته های تحصیلی و مخل تحصیل مورد نیاز خود اطلاعاتی را کسب کرده و با توجه به این اطلاعات دست به انتخاب بزنند .داوطلبان ورود به دانشگاه باید از افراد مختلف از جمله پدر و مادر کمک بگیرند از تجربیات انان در انتخاب رشته استفاده کنند.

توضیحی که بتواند به ما در رفع لینک خراب کمک بکند. مثلا چه کیفیتی و چه قسمتی از این سریال مشکل خرابی دارد.





تلگرام ته موویز